"Jag hittade mig själv genom yogan"
-Jenny

VÄLKOMMEN HIT

Jag, Jenny Sjöberg, erbjuder dig en variation i såväl yogaform som yogaplats. Du kan välja att delta på klasser i Horndal eller hemifrån online via Zoom.

Du kan välja att delta på stillsammare meditations- och yinyogaklasser, mer dynamisk kundalini – och vinyasayoga eller varför inte välja en hathaklass eller vara med på uppiggande lunchyoga.

För dig som önskar ännu mer flexibilitet finns videobiblioteket fullt med yogavideor i varierad längd, på olika tema och i olika stil – som videomedlem får du allt för din hemmapraktik förpackad i en smidig digital tjänst så att du kan yoga när det passar dig!

Vi tränar på yogamattan för att ha verktyg att hantera vardagen och livets utmaningar, för att ha balans i kroppen, sinnet, känslorna, energin och själen.

Yogan lär oss att finna närvaro i nuet och hålla lugnet även om det är stormigt runt oss eller i oss.

Yogarörelser, andning och meditation förenar kropp, sinne, känslor och själ. Det är en träningsform, en livsstil, ett nöje och en skola i självkännedom och självutveckling – allt i ett.

 

Yogan behöver upplevas – när du får känna effekterna av yogan i din kropp och ditt sinne  – det är då du förstår storheten i praktiken.

För dig som vill fördjupa dig än mer i yoga och välmående finns kurser, retreats och workshops och personlig yogarådgivning att välja på.

Välkommen hit och låt mig guida dig på det sätt som passar dig bäst – online, på plats, på video, privat eller i grupp.

Jag är glad att du är här – Varmt välkommen att må bättre med yoga du också!

Och du, missa inte Avslappningspodden, gratismaterial och annat spännande i menyn!

MIN MÅ BRA HISTORIA

Jag har ett förflutet med ätstörningar och psykisk ohälsa så som hälsoångest, depression, låg självkänsla och destruktivt självprat. Tack vare envishet, yttre expertishjälp exempelvis samtalsterapi och KBT, en stöttande familj och mötet med yoga så är jag idag fri från detta och upplever mig vara glad, lycklig, lugn och lätt i sinnet. 

Utöver en stärkt mental och psykisk hälsa har jag även blivit av med återkommande axel och ryggvärk tack vare att yogans övningar hjälpt mig att bygga en stark och hållfast kropp. En kropp som gjort att jag kan springa igen efter såväl diskbråck som tre graviditeter. 

Yogan har varit det viktigaste verktyget för att hjälpa mig till balans i livet. Jag har tränat på och byggt upp min självkänsla under de senaste 15 åren och yogan och dess tekniker har hjälpt otroligt mycket! Yoga handlar om så mycket mer än yogapositoner och fysisk träning. Den erbjuder oss personlig utvecklig bara genom att vara ed oss själva och lyssna inåt. 

Idag har detta inre och yttre arbete blivit en rutin och det räcker att jag tänker yoga och andas några djupa medvetna andetag för att vara tillbaka på jorden om stressen kommit på besök. 

När man gör någon form av yogapraktik varje dag blir det en vana, en rutin, som sätter tonen för resten av dagen. Min yogarutin vill jag inte vara utan. Yogan har inneburit att jag har hittat hem i mig själv. 

MIN YOGARESA

Jag har över 12 års erfarenhet av yogapraktik och pedagogik. Jag har en 200 h och en 300 h yogautbildning inom hatha och vinyasayoga, en 50 h yinyogalärarutbildning och två olika 200 h timmars kundaliniyogalärarutbildningar samt en 200 h gravidyogalärarutbildning.

Steget till att bli yogalärare kom naturligt för mig då jag även är utbildad och legitimerad högstadie- och gymnasielärare. Den pedagogiska kunskapen från skolans värld har jag mycket nytta av även som yogalärare.

Jag utbildade mig till yogalärare för att kunna dela mina kunskaper, vägleda andra mot ett hälsosammare och mer balanserat liv, en hållfast kropp och allmänt ökat välmående.

Jag är övertygad om att många skulle må mycket bättre om de regelbundet stannade upp, checkade in i sig själva, jobbade med kroppen och hittade andetaget istället för det som så många gör – springer på och håller för öronen när kroppen signalerar exempelvis vila och återhämtning. Dessutom skulle många bli fria från stelhet och värk, och de begränsningar i vardagen som det medför, om de jobbade på att upprätthålla en välmående och hållfast kropp. Yogan är en skonsam träningsform och finns i många varianter. 

Jag vill genom mitt arbete som yogalärare och yogaentreprenör skapa förutsättningar för att Du ska hitta hem i dig, få en balans i livet, få en stark och hållfast kropp och känna den positiva effekten som en regelbunden yogapraktik ger! Allt detta utan prestige och på ett sätt som passar din kropp och dina behov <3 

Varmt välkommen att möta dig själv på mattan tillsammans med mig och andra yogavänner i fysik form, online eller digitalt . Vi ses!