Introduktion

Det är inte alltid lätt att veta vilken yogaform som passar just sig själv eller ens förstå skillnaden mellan olika yogaformer. I denna kurs reder vi ut detta. I fyra olika workshops får du en teoretisk genomgång kring de oika yogaformerna hathayoga, vinyasayoga, kundaliniyoga och yinyoga. Du får kunskap och förståelse för deras olikheter och likheter, deras fördelar och praktik så att du kan känna efter vilken yogaform, eller kombination av yogaformer som passar just dig.
 
Kursen ger dig även en kickstart eller nystart i din yogapraktik genom att det ingår en spellista med 28 st 10 minuters yogapass inklusive en yoga träningsdagbok för att hjälpa dig igång med en hållbar yogarutin!
 
Välkommen och varmt lycka till!
 
Kontakta Jenny Sjöberg på info@yogajenny.se om frågor uppstår.

Fördelar med en kickstart

En “kickstart” i träningen syftar till att intensivt komma igång med en träningsrutin för att snabbt etablera en hälsosam livsstil. Det finns flera fördelar med att göra en kickstart i träningen:

  1. Ökad motivation: Genom att ge dig själv en intensiv start på träningen kan du snabbt se resultat, vilket kan öka din motivation och göra det enklare att hålla fast vid träningsrutinen på lång sikt.

 

  1. Skapar träningsvana: Genom att träna regelbundet under kickstarten kan du etablera en träningsvana, vilket gör det enklare att fortsätta träna även efter att den initiala perioden är över.

 

  1. Snabba resultat: En intensiv kickstart kan ge snabba resultat, till exempel förbättrad kondition, ökad styrka eller viktnedgång, vilket kan ge dig positiv feedback och öka motivationen ytterligare.

 

  1. Ökad självdisciplin: Genom att genomföra en kickstart i träningen kan du utveckla och stärka din självdisciplin, vilket kan hjälpa dig att fortsätta träna även när det blir utmanande.

 

  1. Positiv inverkan på hälsan: Att snabbt komma igång med träningen kan ha en positiv inverkan på din hälsa genom att förbättra kardiovaskulär hälsa, muskelstyrka, flexibilitet och ge en bättre mental hälsa.

 

  1. Ökad energi: Träning kan ge en ökad känsla av energi och välbefinnande, vilket kan hjälpa dig att vara mer produktiv och alert i vardagen.

 

  1. Bättre sömnkvalitet: Regelbunden träning kan förbättra sömnkvaliteten, vilket i sin tur har en positiv effekt på både fysisk och mental hälsa.

 

  1. Social interaktion: Om du deltar i en kickstart-träningsgrupp kan det ge möjlighet till social interaktion och gemenskap, vilket kan göra träningen mer rolig och motiverande.

 

  1. Ökad kunskap om träning: Under kickstarten får du möjlighet att prova olika träningsformer och tekniker, vilket kan öka din kunskap om träning och hjälpa dig att hitta vad som passar bäst för dig.

 

  1. Förbättrad självkänsla: Genom att sätta upp och genomföra en kickstart i träningen kan du känna stolthet över att ha tagit ett aktivt steg mot att förbättra din hälsa och välbefinnande, vilket kan öka självkänslan.

 

Sammanfattningsvis kan en kickstart i träningen ge en mängd fördelar, inklusive ökad motivation, snabba resultat och förbättrad hälsa, vilket kan hjälpa dig att skapa en hållbar och hälsosam träningsrutin på lång sikt.